Säsongens första seger för Snipers

Någon chans i vardera halvlek och ett inledande övertag på 10 minuter pga avvaktande öppning av Stockholm Snipers IF var vad Tolkarna IK fick i dagens match. Resten av matchen kunde och kanske borde givit en seger på 5-6 mål för Snipers som tämligen lätt kunde kontrollera kvällens match. Det enda som var oroväckande var att det dröjde till en bra bit in i andra halvleken innan nollan spräcktes.

Snipers i rött mot Tolkarna

Tolkarna IK tilläts som sagt att ta lite initiativ i inledningen av matchen då de fick vinna bollen på mitten och spela ut på kanterna och komma i några anfall. Någon farlighet skapades dock inte, men en del hörnor resulterade det i. Efter 10 minuters spel tog Stockholm Snipers IF tag i spelet och chanserna började komma. Både Karim och David rann igenom ett flertal gånger, men för det mesta kom de för nära målvakten som räddade avsluten. Tolkarnas målvakt fick kämpa mycket idag. Snipers började vinna mycket boll på mitten, eller egentligen över hela banan och kunde föra spelet på ett sätt de inte är vana vid och det gjordes bra. Tolkarna fick en farlig chans i slutet av halvleken då de fick ett friläge där David i målet rusade ut och kunde få bort bollen med en fotparad. Snipers borde ha punkterat matchen redan i första halvleken och gjort 2-3 mål, men lite oskärpa i avsluten gjorde att det stod 0-0 i halvlek.

Andra halvleken fortsatte som den första och många chanser skapades. Redan i första minuten tog Peter ned ett långt inlägg på bröstet och helt fri med målvakten slog han bollen högt över på volley. Snipers fortsatte att mala på och efter 71 minuters spel kom äntligen 1-0. David slog en boll till Karim som fri med målvakten kunde få till ett skott som gick över målvakten och in i mål strax under ribban.
Det stabila spelet fortsatte över hela banan och fler lägen att öka målskörden fanns. Mot slutet av matchen fick Tolkarna en av få heta chanser att göra mål och kvittera till 1-1 då David U-J fick ett skott mot sig från högerposition. Han räddade skottet, men tappade det förbi sig och den rullade parallellt med mållinjen. Precis före en anfallare lyckades Nemrud rensa bort bollen. En kvittering där hade varit väldigt orättvist. Istället kunde Stockholm Snipers öka på till 2-0 med 3 minuter kvar att spela. Det var nu omvänt Karim som passade in bollen till David i boxen och David kunde slå bollen över målvakten upp i högra krysset.

Efter de tre inledande förlusterna följdes förra veckans oavgjorda match sålunda upp med säsongens första seger. Även om Tolkarna IK stod för det hittills svagaste motståndet kommer fler segrar att komma och en stabil mittenplacering är inte omöjlig. Just nu ligger Stockholm Snipers IF på plats 8 av 10 lag med sina 4 poäng.