Även deras andra match, mot tjeckiska Friends Prauge, inleddes med en bättre defensiv än offensiv men även där kämpade Snipers till sig till en 3-0 seger, med mål av David Knuutinen, Christoffer Smitz och Nils Selling.
”Vi har kämpat på bra idag, men skulle kunna börja matcherna piggare”, säger lagkaptenen Tobias Selling. ”Vi har börjat väldigt segt, men kommit in i matcherna och avslutat dem bra.”
Under tisdagen möter de Godado.Com Mediolanum från Italien och Pan Pink Devils som är ett mixlag från Danmark och Belgien.
”Italienarna är de som kommer att bli tuffast”, säger dagens målgörare Christoffer Smitz. ”Där gäller det att vi kör mer offensivt, för defensivt så är vi bra.”

Snipers damfotbollslag

Även damerna körde igång med sin fotbollsturnering och inledde mot Schweiziska Rainbow Heidies. Dessvärre efter en seg första halvlek så blev det förlust med 1-4.
”Men siffrorna är lite orättvisa för vi hade en hel del målchanser, men de gick inte in”, säger coachen Kerstin Klemets.
Andra matchen var mot Bura Discover football, ett mixlag med spelare från Tyskland och Tjeckien. Även där var första halvleken seg för Snipers och låg under med 0-2 vid pausvila. Andra halvlek blev dock en roligare historia för tjejerna, som vände underläget och avgick med seger med siffrorna 3-2, efter en kämpasats från hela laget. Lite av en matchhjälte blev Jenny Pettersson som gjorde 2 mål och 1 assist och spelade bra hela matchen.
”Vi har samma problem som killarna”, säger Jenny. ”Vi är sega i början och det tar tid att komma igång, och det måste bli bättre till matcherna imorgon”.
”Även Martina Dahl och Michelle Ottosson gjorde ett riktigt grovjobb idag”, lägger Kerstin till.

Snipers Handboll för svårare mot norrmän och danskar

Handbollen hade en tyngre dag med två förluster. Första matchen mot norska Raballder Oslo lag 2 började bra med en tidig ledning i Snipers favör men i mitten av matchen så tappade de ledningen. Raballder drog ifrån och vann tillslut med 19-13.
Andra matchen var mot danska Pan lag 2 och skulle bli en rysare där Pan drog det längsta strået och vann med 10-9.
”Vi spelade bra idag med tanke på att vi inte har spelat tillsammans på 3 månader, men tyvärr räckte vi inte ända fram idag”, säger lagledaren Claes Lindgren. ”Defensivt så var vi suveräna, men vi behöver bli bättre offensivt, och vi behöver få domaren på våran sida.”