Varje dag lyfter vi fram en av de 5000 idrottare som befinner sig i Köpenhamn, vi kallar det ”athlete of the day” och först ut är Elizabeth.
Hon tog sju guld i Outgames i Montreal 2006 och fyra i Eurogames 2008. Igår tog hon sin första guldmedalj i Outgames i Köpenhamn. Och det kan bli tre till.
– Jag hoppas självklart det, men man vet aldrig.
Jo, ibland vet man. När Elizabeth simmade 100 meter fjäril igår var hon inte bara överlägsen, hon krossade allt motstånd och alla som befann sig i Aqua Arena i Köpenhamn stannade upp och började spontant applådera henne. ”Jesus, look at her” sa killen bredvid mig. Och när hon gick i mål möttes hon av ett enormt jubel.
– Det var kul att simma idag, säger hon efteråt.
Elizabeth började simma när hon var fyra år och har tävlat sig igenom tonåren hemma i England. När hon var 13-14 förstod hon att var lesbisk men höll det för sig själv, tills hon började på universitetet.
– Jag kände ju ingen som var som jag, säger hon. Och simning är en väldigt straight sport, inte som damishockey och damfotboll.
Idag lever hon dock som en stolt och öppen flata och har flickvän sedan sju år tillbaka.
Ok, men om man ändå vill träffa dig utanför simbassängen här i Köpenhamn för att få lite simtips eller bara gratulera dig, var ska man gå då?
– Jag håller gärna till i Womens space vid Pride Square, så ja, dit kan man ju gå (skrattar).