Grattis till guldet, berätta lite om racet?
– Tack, det var tufft tyckte jag. Vägarna var bra och man kunde ta långa skär och komma upp i bra fart, men stället där vi åkte var också ett paradis för vinden…
Var du förvånad att du vann?
– Jag hade blåsor överallt på fötterna och jag fick kramp så ja, jag var verkligen förvånad att jag vann guld.
Har du deltagit i någon annan gaysport-tävling tidigare?
– Jag var med i Outgames i Montreal förra gången, då tävlade jag i triathlon och kom tvåa.
Hur tycker du att Outgames i Köpenhamn har varit?
– Det har varit en vecka av glädje, kärlek och nöje. Showerna, alla partyn och tävlingarna! Och så har jag sett en del roliga utställningar.
Har du hunnit titta på några andra sporter?
– Ja, jag har sett mycket volleyboll. Särskilt teamet från Thailand, de har varit absolut roligast att se, det har varit show. Jag såg dem i Montreal för tre år sedan, de är fantastiskt duktiga volleybollspelare, och samtidigt såååå feminina och de uppför sig som 12-åriga flickor hela tiden. They are hilarious.
Vad jobbar du med?
– Jag är servitör på en restaurang.
Hur gammal är du?
– 26 år.
Singel?
– Ja.
Vad tycker du om pojkarna här i Outgames?
– I Köpenhamn är de straighta killarna väldigt sexiga. Och kvinnorna är så vackra. Och vad gäller gaykillarna så tycker jag att ”the locals” är sexigast, danska och svenska killar med sina blå ögon. Och jag har sett några riktigt snygga turister, men inte så många.
När kom du ut?
– För åtta år sedan. Och mina familjer och vänner har tagit det bra. Jag berättade för min familj eftersom jag var ihop med en kille och det skulle ha varit svårt att dölja det för dem, jag står min familj väldigt nära.
Har du upplevt någon homofobi någon gång?
– Nej, jag har aldrig hört något nedlåtande från någon. Jag tror det bästa är att acceptera sig själv till 100% och försöka älska sig själv som man är. Då blir det svårare för andra att prata nedlåtande – och se ner på en.
Vad har varit ditt bästa ögonblick i Köpenhamn?
– Det bästa har varit HELA veckan. Jag har träffat så många underbara människor som har blivit mina vänner nu. De har hjälpt mig att bli en bättre människa varje dag. Det har varit fantastiskt!
Och den bästa kvällen?
– Det var nog ”the bear barbeque” i söndags. Det var en väldigt avslappnad och skön stämning utomhus vid Amager Strand.
Kommer du tillbaka till Europa nästa år och deltar i Gaygames i Köln?
– Jag ska verkligen göra mitt bästa för att komma tillbaka till Europa nästa år, det här var mitt första besök i Europa och jag hoppas nästa resa hit blir lika bra.