Själva tävlingen gick av stapeln under lördag förmiddag i Alfred Hajos simkomplex. En fantastisk utomhusanläggning för olika typer av simsport som har öppet året runt.

De tio svenska simmarna gjorde totalt 33 starter. Det smått osannolika resultatet blev 28 medaljer fördelat på 18 guld och 10 silver. De tre bästa simmarna var alla svenskar: Daniel Ljuslinder, precis som förra året, fem guld, varav tre individuellt och två i lagkapp, Mats Grindal, tre individuella guld plus ett guld och ett silver i lagkapp samt Fredrik Axling två guld och ett silver individuellt plus två lagkappsguld. Övriga sju svenskar, som alla hade minst två medaljer med sig hem var Anas Sbeih, Henrik Husgafvel, Håkan Bylund, Joakim Gräns, Lars Johan Berg, Tim Skillgate och Tommy Eriksson. Dolphins var med dessa resultat utan konkurrens den bästa klubben.

Efter tävlingarna fortsatte helgen med en gemensam lunch och senare på lördagkvällen en uppskattad sightseeing följt av en häftig fest på klubben Glam. På söndagen tog vi sen avsked av nya och gamla vänner vid en mycket lyckad brunch som hölls på the Empire of Chocolate – en kombination av museum och butik.

I oktober fortsätter Dolphins tävlingsturné med en resa till Berlin för en tävling arrangerad av SC Berliner Regenbogenforellen.