BERLIN.

Helgen startade med stadsvandring och registrering på fredag kväll och sen på lördagen genomfördes tävlingarna i en liten intim simhall nära Tempelhof. De sju svenska delfinerna gjorde totalt 24 starter varav två lagkapper. På de 22 individuella starterna noterades inte mindre än 20 personrekord vilket resulterade i 13 guld, sex silver och fem brons, dvs pallplaceringar i varenda start.

Bästa medaljplockare blev Mats Grindal fyra guld och ett silver, Daniel Ljuslinder fyra guld och ett brons samt Tim Skillgate med fyra guld. Men dagens stora svenska prestation svarade Joakim Gräns för när han vann 50m fjäril på utmärkta tiden 33,64 – en sänkning av personrekordet med över tre sekunder och Jockes första individuella vinst. De övriga svenska deltagarna var Andreas Tungsiri, Lars Johan Berg och Mathieu Thuilier. Den sistnämnde gjorde debut med mersmak i Dolphins genom att i sin första tävling vinna fyra medaljer.

Delar av ”medalj”-skörden

En rolig detalj var att de traditionella medaljerna denna gång var utbytta mot blå armband med text i respektive medaljvalör.

På lördagkvällen fortsatte firandet med fest på en spännande Berlinklubb med sjysst musik och därefter träffades alla en sista gång vid brunchen på söndag förmiddag.

Nästa tävling för delfinerna är den traditionella Valentinsturneringen i Amsterdam i början på nästa år. Tills dess tränar vi hårt för att fortsätta skörda framgångar i simeuropa.