Magnus Ragnvid Chammon har plåtat och 12 killar ur det danska rugbylaget Copenhagen Wolfes (f.d Scrum) står modeller, flera i bara mässingen.
Pin Up-kalendern är ett danskt svar på australiska och franska framgångar med att få inte minst gaykillar att hänga upp bilder på nakna rugbykillar på väggen.
Copenhagen Wolfes, som till största del består av gaykillar, släppte nyligen sin kalender med buller och bång, strax efter att målvakten Arek Onyszko i fotbollslaget Midtjylland sparkats för bland annat sina homofoba utfall.
Dansk media hoppade självklart på och kalendern står som bevis för att gaygrabbar visst kan vara såväl sportiga som hunkiga!
Kalendern består dock inte, likt sina franska och australiska motsvarigheter, enbart av vackert sexiga bilder, utan här ges i god rooligan-anda utrymme även för humor och glädje.
Kalendern säljs till förmån för föreningens verksamhet där ett 30-tal killar spelar rugby under ledning av heterosexuelle tränaren Anders Hansen, tidigare spelare i ”vanliga” rugbylaget Sønderborg RFC.
– Bögar har ofta känt att det inte fanns någon plats för dem i organiserade sporter. De senaste 10-15 år har det därför bildats lag för homosexuella över hela världen, där medlemmarna fått en ny chans att återfinna glädjen i att ägna sig åt sport. I Copenhagen Wolves har vi tagit hela steget ut och blivit en klubb för alla typer av killar som vågar och har lust att spela rugby, oavsett vilken läggning man har, säger Anders Hansen.
”Rugby är den perfekta sportsgrenen för att skapa integration mellan bögar och deras heterobröder”, konstaterar CPH Wolfes fast i sin pressrelease.
– Även om rugby kan se lite kaotiskt och våldsamt ut, kräver sporten en stor förmåga för taktiskt lagspel och regeldisciplin. Det finns ingen plats för egotrippar. Det är en för alla och alla för en. Att skapa en laggemenskap och stärka respekten för varandra är därför a och o, säger klubbens ordförande Peter Munk.
Copenhagen Wolfes har varit aktiva sedan 2004 och deras initiativ har smittat av sig över sundet där svenska rugbybögar spelar i Malmö Devilants
Förhoppningsvis sprids trenden vidare i Skandinavien så vi snart får se en vänskapsturnering mellan flera skandinaviska gayrugby- (och mixade) lag.
Tills dess är det bara att ta sig till träningarna i Fælledparken i Köpenhamn eller Limhamnfältet i Malmö och självklart fixa biljett till VM i Rugby för bögar och flator, The Bingham Cup, som 2010 arrangeras i Minneapolis.
Och så såklart njuta av kalendern, som kan köpas via QX Shop eller direkt hos Copenhagen Wolves.

Köp rugby-kalendern i QX Shop

Vargarnas hemsida scrumrfc.dk

”Bulldog”
Andrea