– Vi kanske inte alltid lyckas, men nu vet vi vad vi vill, förklarar Malmö Devilants
volleybolltränare Joakim Axelsson. Vi har fått mycket bättre rutin, förra året handlade det om att förstå positionerna. Vi är ju ett ungt lag och de vi spelar mot har ju mycket rutin,
men vi hämtar in.
I två år har Malmö Devilants volleybollag funnits, förra året började man spela i Korpenserien. Nu är turneringen vardag, i torsdags var det match mot MFK.
– Vi är lite besvikna att vi förlorade mot MFK, 1-2 i set, men det var ganska jämt, berättar Joakim. Det började bra, men sen slappnade vi av lite för mycket så de vann första set. Det var lite svajigt, men vi hämtade upp. Jag tyckte det gick hyfsat, sen blev tempot för uppskruvat. Det var synd, vi trodde att vi skulle vinna två matcher i rad. I förra veckans match mot Telia blev det nämligen vinst.

Årets höjdpunkt var annars Outgames även om det inte blev nån vinst, 16:de plats i C-gruppen.
– Vi åkte dit med bävan eftersom vi är relativt oerfarna, men det gick hyfsat för oss, även om det placeringsmässigt gick uselt, säger Joakim. Vi blev inte krossade och tog en del poäng, även om vi inte vann. Annars var det toppen. Vi åkte dit med tillförsikt och att det skulle bli en trevlig upplevelse. Det var den bästa skolan hittills.
– Vi har som målsättning att att vi ska till Gay Games i Köln i sommar och vi ska inte komma sist, förklarar Joakim. Fram tills dess fortsätter Korpenturneringen. Men det handlar inte bara om att vinna, viktigast är att ha kul.
Träning och spel, dit nya alltid är välkomna, är i Latinskolans sporthall, söndagar kl 14.
– Det finns plats för fler, vi vill gärna att vi blir två lag, avslutar Joakim.
Korpenmatcherna i Mölledalshallen är för de som vill spela mer volleyboll. Nästa match mot UFO1 är på torsdag.