– Ja, jag har fått frågan och jag har sagt att jag inte är gay flera gånger, men folk bryr sig tydligen inte om vad jag säger, berättar han i senaste numret av Café.
I magasinet samsas hans intervju med artiklar om Tilde Fröling – Naken i paradiset, ”Därför vill din tjej ligga med en vampyr” samt ett fotoreportage om pinuppkalendern Pirelli. Dock kan man konstatera att Fredrik Ljungberg blev en gayikon runt om i världen när han debuterade som kalsongmodell för Calvin Klein. Företaget har honom att tacka för en 25 procentig försäljningsökning. Han har legat på drösvis av ”sexigaste kille”-listor, som exempelvis ett antal QX-rankningar och han har också tagit topplatsen när engelska gaytidningen Attitude listade de hetaste fotbollsspelarna. Dock är han tydlig var han står åsiktsmässigt när det gäller hbt-frågor, i en internationell fotbollsvärld som kan te sig homofob.
– Många tycker att det är ett problem om de blir kallade gay. Att det är förolämpande, eller vad de nu tycker. Det är därför jag sagt att det är smickrande, klargör Fredrik Ljungberg.
I artikeln berättar han om sitt konstintresse och sin svaghet för sådant som är vackert. Inredning och kläder är några av favoritområdena, förutom fotbollen.
– De som jag känner eller har träffat som är homosexuella är fantastiska människor, som ofta dessutom är väldigt modeintresserade precis som jag.