Sjätteplatsen är lagets hittills bästa insats i cupspel efter en sista plats i förra upplagan av Raballder och sjundeplatsen i Outgames i somras.

Handbollsturneringen för herrar hade lockat åtta lag från Norge, Danmark och Sverige. Flera av lagen höll en mycket god klass och hade med spelare med meriter från både norsk och danska elitnivå medan de andra lagen precis som Snipers har en mer mixad uppsättning spelare sett till nivå och tidigare erfarenhet.

– Vi har utvecklats som lag och många spelare har höjt sin egen nivå och därför var vi optimistiska inför turneringen, trots att vi är väl medvetna om att vi kanske inte kunde matcha de allra bästa spelarna, säger Snipers tränare Jens Willumsen.

I gruppspelet fick de nio Stockholmsspelarna i tur och ordning mötte Raballder Oslo I, Pan Köpenhamn II och Bergen Beans. Matcherna spelades alla på Norges Idrottshögskola som ligger vackert i Sognsvann. Varje match var 20 minuter lång utan paus. Premiärmatchen på morgonen mot laget från Oslo började ganska bra och Snipers ledde i början och höll sedan skapligt jämna steg med de mycket mer meriterade norrmännen i ungefär halva matchen. De sista 10 minuterna sprang det norska laget ifrån och vann matchen med 14-4.

Andra matchen som spelades mot Pan från Köpenhamn bjöd på riktigt bra svenskt spel. Snipers klev in på planen med en energi och målmedvetenhet som sällan skådats. Laget dominerade matchen från start till slut och vann odiskutabelt med 9-5 efter mycket goda insatser av alla spelare. Inte minst försvaret och målvaktsspelet fungerade strålande bra och anfallsspelet gav utdelning från de flesta positioner.

– Matchen mot Pan var en mycket bra insats. Hela laget spelade bra och vi genomförde matchplanen perfekt. Skönt att få visa vad vi kan och att få vinna. Vi ägde matchen, sa en påtagligt nöjd Jan Willers, som spelade mitt-nia, efter matchen.

Den tredje och sista gruppspelsmatchen gick mot Bergen Beans som jagade gruppseger. Snipers kom på efterkälken direkt men efter en uppryckning krympte underläget från 1-5 till 4-5. I det läget bytte Bergenlaget taktik och med effektiv punktmarkering och aggressivt försvar lyckades de kontra in en mängd bollar och slutligen vinna med hela 22-6. Detta betydde att Snipers slutade på tredje plats i gruppen och fick därför spela match om 5-6 plats mot lag tre från den andra gruppen – Raballder Oslo III.

Placeringsmatchen blev en jämn och spännande historia mellan två lag inställda på att vinna och att spela bra handboll. Raballder III fick en tidig ledning som Snipers jämnade ut ungefär halvvägs in i matchen. Två straffmål av det norska laget där den andra oturligt letade sig i mål efter vad som såg ut som en bra räddning gav norrmännen ett nytt tvåmålsövertag som trots en stark kämpainsats höll sig matchen ut. Snipers förlorade placeringsmatchen med 6-9 och slutade på 6: e plats i turneringen.

– Vi gjorde en bra turnering. Vi hade inte marginalerna på vår sida i sista matchen även om vi spelade riktigt, riktigt bra. Trots förlusten i sista matchen är vi nöjda med vår insats totalt sett. Vi visade att vi kan prestera bra handboll. 6: e platsen är vår hittills bästa insats i en turnering av det här slaget. Vi ser fram mot kommande seriematcher i Sverige med stor optimism och sen räknar vi med att i nästa Raballder Cup komma ännu högre i listan, sammanfattar tränaren Jens Willumsen.

Fakta:
Turneringen vanns av Raballder Oslo I efter seger i finalen mot Danish Delight från Århus Bergen Beans vann matchen om tredje plats. Stockholm Snipers slutade på 6: e plats.