Under en intensiv kröning på Clean Groups Mr Gay-fest i helgen slog Simon Forsberg sina stiliga konkurrenter och tog kronan som årets bög.
Den före detta norrlänningen, från Umeå, bor i Stockholm sedan tio år, och är gift med Erik, även han deltagare i Mr Gay. Det är också med Erik som Simon pryder QX augustiomslag.
– Vi har varit tillsammans i sex år och gifte oss 2008, berättar Simon.
Hur kändes det att ställas mot din make i Mr Gay-tävlingen?
– Vi blev ju uttagna båda två och ville båda vara vara med, så vi var ju beredda på att någon av oss kunde vinna. Jag ville nog vinna lite mer eftersom jag hade en agenda. Erik kände nog mest att det var en kul grej. Så han är rätt nöjd med att jag vann.

Till vardags jobbar Simon, som är beteendevetare i grunden, som personlig tränare. Han jobbar heltid med sitt egna företag.
Simons fritidsinressen består av två saker: löpning och sång.
– Jag har alltid haft många bollar i luften, och en av de saker jag lägger mycket energi och tid på är musiken. Jag har gjort musikaler, körat och en massa andra småsaker. Musiken är en hobby, men inget jag vill tappa bara för att jag blir ”vuxen”. Ni känner kanske igen Simon från den andra säsongen av ”Fame Factory” där han deltog med bland andra Anders Johansson (numera Anders Fernette), Dajana Lööf, Johan Thorsell och Mia Löfgren.
– Det var en jättekul upplevelse och jag lärde mig väldigt mycket, om musikbranschen, om tv-inspelningar och om mig själv. Men jag hade inte ens fyllt tjugo när jag var med så jag var så ung fortfarande. Det har hänt så mycket sedan dess.
Vinsten i Mr Gay hoppas Simon kunna göra något positivt och vettigt av.
– Jag brinner för HBT-frågan inom idrottsrörelsen, vilket är en fråga som vädrats alldeles för lite. Jag skulle gärna se att HBT-frågan uppmärksammades mycket mer inom idrotten, och det kan jag kanske uppnå med den här vinsten.
Simon är elitidrottare inom friidrott och tävlar på nationell nivå i 60- och 100 meter. Att nå en SM-final i 100 meter är ett av de mål han har.
Att träna på den nivå Simon gör har medfört att hans fysik är allt annat än klen. Något som fick Mr Gay-publiken på Operaterassen att jubla.
– Det finns inga genvägar att nå hit. Kroppen speglar ens livsstil och för att få en elitidrottares kropp måste man träna som en elitidrottare. Jag tränar 10-15 timmar i veckan just nu och att man då ser ut så här blir en bonus, säger Simon och ler.

Simon in action.
Simons make Erik ligger inte heller på latsidan med träningen.