Australiens Margaret Court är en av få kvinnliga tennisspelare som tagit en äkta Grand Slam och vunnit samtliga fyra Grand Slam-tävlingar (Australien, Paris, Wimbledon och US Open) under ett och samma år, 1970. Margaret har återigen rivit upp känslor i ett tv-sänt uttalande från i juni. Court har tidigare sagt att hon är emot könsneutrala äktenskap och att hon är emot att homosexuella ska få skaffa barn och nu har hon uttalat sig nedlåtande i en tv-intervju om att tennisen är ”full of lesbians”. Och även jämfört homosexuella med Hitler och Djälvulen.
Detta har fått tennislegenden John McEnroe att gå i taket.

– Som jag ser det så finns det tre alternativ att bemöta uttalandet om att tennisen är full av lesbiska. Nummer ett – det här är sant, och vem fan bryr sig? Nummer två – det här är inte sant, och vem fan bryr sig? Och nummer tre – det här är halvt sant, och vem fan bryr sig?.
McEnroe utlovar sedan en stor fest om Australien röstar igenom äktenskap för samkönade par.
– När samkönade äktenskap blir lagligt i Australien kommer jag personligen att ringa min goda vän Elton John och be honom vara värd för den största bröllopsceremonin med samkönade par som någonsin skådats – och vi ska göra det på ”Margaret Court Arena”.

Röster höjs nu dessutom om att byta namn på tennisstadion i Melbourne som bär Margaret Courts namn då hennes uttalanden är både homofobiska och rasistiska.

Skådespelaren Shia LaBouf spelar just nu John McEnroe i filmen ”Borg” som just nu gör succé på biograferna.

Här säger Margaret Court att homosexuella är att likställa med Hitler och Djävulen:

Och här utlovar John McEnroe en stor bröllopsfest: