Snabba delfiner i Barcelona!

Det är en multisporttävling med bla basket, squash, fotboll och tennis men för våra vänner i Stockholm Dolphins var det simning som stod på schemat.

Dolphins skickade ner en trupp på sex simmare till ett höstregnigt Barcelona, däribland Charlotte Axling som gjorde sin tävlingsdebut i klubben. Det gjorde hon med den äran genom att bli bästa medaljplockare då hon tog hem tre individuella guld i 50 bröst, 50 fritt och 100 fritt. Övriga guldmedaljörer var Lars Johan Berg och Fredrik Axling som vardera vann varsitt guld. Lars Johan i 50 bröst och Fredrik i 50 fjäril. Även lagkappslaget på 4*50 fritt tog guld och förutom Fredrik och Lars Johan ingick där även Mats Grindal och Timo Lainen. Det som på papperet såg ut som att det skulle kunna bli 10 medaljer blev till slut 6 guld, 8 silver och 4 brons genom många fina insatser och personbästa. Joakim Gräns putsade ytterligare på sin tid på 50 fjäril och börjar nu sikta på att komma ner under 30 sekunder nästa år.

Efter avslutade tävlingar blev det på kvällen först middag och några flaskor Cava. Sedan fortsatte delfinerna ut i Barcelonanatten. Helgen avslutades bekvämt med en brunch vid medelhavets strand på söndagen… Lika socialt och kul som vanligt på den här typen av helgtävlingar!

Nästa tävling på schemat för delfinerna är i Eindhooven sista helgen i oktober. Förhoppningsvis med lika fina framgångar då!