Premiärmatchen ägde rum sista helgen september och spelades i Högdalshallen, där Stockholm Snipers stod som hemmalag. De båda lagen har mötts tidigare i seriespel och det brukar alltid bli roliga och jämna matcher. Den här gången var det Stockholm Snipers som avgick med segern efter en riktig kämpainsats av laget. Det var jämnt och matchen avgjordes först i slutminuterna, efter att Snippers haft ledningen med 11-10 inför andra halvlek. Matchen blev stundtals tuff men bjöd även på bra och snabbt spel från båda lagen. Snipers behöll dock lugnet och ett knappt initiativ matchen igenom. Det märktes på Snipers spelare att alla var taggade verkligen ville vinna den här matchen.

Andra seriematchen för säsongen spelades på bortaplan mot Spånga HK måndagen 4 oktober. Spånga ställde upp med ett ungt lag, och har som avsikt att klättra i seriesystemet. Förra säsongen spelade Spånga i division 4 men blev nerflyttade inför denna säsong. Motståndet var denna gång, inte helt oväntat, övermäktigt för Stockholm Snipers som dock spela jämt en bra bit in i första halvlek. Spånga drog sen ifrån, och matchen slutade med onödigt stora siffror 16-36, detta efter att Snipers mer eller mindre gett upp under andra halvleken.

Nu är det speluppehåll en helg för att därefter ta emot Notlob IK på hemmaplan söndagen den 17 oktober i Högdalshallen. Den matchen ser på papperet ut att kunna bli riktigt jämn tillställning där Snipers har goda chanser att vinna. Serien rullar sen på och det ska spelas ytterligare fem matcher innan jul, då serien vänder.

Det är tredje året i rad som Stockholm Snipers IF representerar med
ett lag i seriespel för handboll. Laget har inför säsongen bytt serie till division 5A, som innehåller
lag från Stockholms stad, Stockholms norra förorter samt kranskommuner. Det
betyder delvis nya motståndare jämfört med förra säsongen, men också kära
återseenden med lag som fanns med den första säsongen som Snipers spelade
seriespel. Målsättningen den här säsongen är att nå en mittenplacering i serietabellen, som består av totalt åtta lag, vilket skulle bli lagets bästa resultat i seriesammanhang någonsin. Trots förlusten i senaste matchen är årets inledning av säsongen den bästa hittills, och just nu innehar Snipers en femteplacering i tabellen. Jag är säker på att vi kan vara med och slåss om poäng i fler matcher framöver säger Snipers lagledare Ingemar Nilsson. Extra kul är också att vi fått ett rejält nytillskott av spelare, inte minst genom att spelare kontaktat laget efter att läst om oss här på QX. De nya spelarna har kommit in bra i laget, och vi är nu ett riktigt skönt gäng. Laget består av en blandning av bögar och heterosexuella killar enligt Stockholm Snipers filosofi om en idrottsförening för alla. Höstens träningar har varit välbesökta, detta tillsammans med de inledande matcherna gör att årets säsong har inletts med bra självförtroende och lagkänsla.

Som Sveriges enda HBT handbollslag deltog laget dessutom i Gay Games som hölls i Köln i början av augusti i år. Gay Games blev en trevlig uppladdning inför årets säsong. Förutom det idrottsliga bjöd Köln på massor med fester och arrangemang med HBT tema. Snipers räknar med att fortsätta att delta i ett antal turneringar som hålls för gay lag runt om i Europa den kommande säsongen. Laget är bla inbjudet till spel i Budapest, Paris och EuroGames i Rotterdam, förutom den traditionella turneringen Raballder Cup som hålls i Oslo.