I samband med sitt besök i Melbourne i helgen krävde tennislegenden Billie Jean King att stadens tennisarena skall byta namn. Arenan namngavs för 15 år sedan efter  Margaret Court som under sin aktiva tid tog 24 Grand slam.

King var på plats för att fira att det är 50 år sedan hon vann Australian Open. Hennes krav på namnbyte kommer efter att Court i debatten om könsneutrala äktenskap uttalat sig extremt negativt. Bland annat hotade hon bojkotta flygbolaget Qantas airlines eftersom företaget ställt sig bakom kampanjen som nyligen resulterade i att Australien infört äktenskap för alla par.

Efter att Australien infört den könsneutrala äktenskapslagen kommenterade Margaret Court beslutet med det hon ser som apokalypsen: ”Jag tror det kommer ett pris att betala i framtiden och landet och dess folk kommer då förstå att det inte handlar om äktenskap. Men vi kommer att få en könlös generation.

– Det var ok med namnet på arenan till hon nyligen började uttala många nedsättande kommentarer om mitt community – jag är en gay kvinna – om HBTQ-communityt, sa hon i samband med sitt 50-årsjubileum och förklarade att arenan i Melbourne därmed inte längre bör bära Courts namn.

Nyligen kunde Billie Jean King ses delta vid presentationen av de nominerade till årets Golden Globe. Filmen om hennes liv, Battle of the sexes, nominerades i två kategorier, bland annat var Emma Stone som spelade King, nominerad.