Malmö Devilants kunde denna gång ställa upp med två lag då klubben fått många nya medlemmar under det senaste året. Turneringen öppnade bra för förstalaget som slutade etta i sin grupp efter kvalificeringsspelet på C-nivån. Tyvärr orkade inte laget hålla uppe det fina spelet hela vägen genom finalspelet, men slutade ändå på en fin fjärde plats efter 1-1 i set mot Stockholm Lambda 2 som knep tredjeplatsen efter bättre poängskillnad i sitt vunna set. En fjärdeplats är ändå det bästa resultatet hittills bland de turneringar Malmös Devilants ställt upp i. Även andralaget gjorde en bra insats och lyckades spela hem sjundeplatsen efter att ha vunnit den avslutande placeringsmatchen mot ???

Efter en intensiv speldag hölls middag och lite senare fest tillsammans med de andra lagen. Den sociala biten är stor på dessa turneringar och de flesta kommer hit i främsta syfte att ha kul och träffa nya vänner. Gay volleyboll är en stor sport i Europa och många av lagen återkommer till samma turneringar år efter år.

– Redan nu spanar Devilants mot kommande turneringar att delta i, och då siktas det på medalj. Fram till dess är det träning som gäller.
– Det som skiljer oss från topplagen i turneringarna är framförallt att vi måste komma till bättre avslut och vinna poäng på våra egna smashar, menar Devilants tränare Erik som ändå är riktigt nöjd med båda lagens insatser.
– Med tanke på att föreningen startade för bara några år sedan har utvecklingen gått snabbt. Det märks stor skillnad för varje turnering vi deltar i. Vi har på kort tid gått från nybörjare till att kunna hävda oss och våga ta för oss allt mer.

Om man är intresserad av att börja spela volleyboll går det bra att kontakta klubben, antingen via Devilants Facebook-sida eller via hemsidan www.devilants.se. Inga förkunskaper krävs.

Lambda IF Volleyboll på Qruiser

Yahya spexar
Erik gör avslut mot Cologne Bouncing Balls.