På sju matcher har det blivit två segrar och fem förluster vilket gett fyra poäng och en sjätte plats i tabellen med två lag efter sig. Lagets spel har blivit jämnare och matcherna tätare.

Snipers fick i början av hösten påfyllning med ett några nya spelare som håller ganska hög klass samtidigt som uppslutningen på träningar och matcher blivit mycket bättre. Möjligheterna att träna på ett bra sätt och få upp tempo och spelkvalitet har ökat. Laget har bättre förmåga än tidigare att stå upp mot motståndarna vilket märkts i att anfallsspelet fungerat bra i de flesta matcher och målskillnaden blivit bättre liksom antalet gjorda mål.

– Nya spelare och gott om folk som jobbat hårt på träningarna har blivit en nytändning efter fjolårets dåliga säsong. Vi känner att vi kan vinna matcher och har roligare på handbollsplanen nu än tidigare, säger Snipers lagledare Ingemar Nilsson nöjt.

Säsongen startade på bästa möjliga sätt med en premiärseger mot en av favoritmotståndarna Stockholmsstudenterna. Segersiffrorna skrevs till 23-21 efter en bra insats med ett försvarsspel som var nyckeln till segern.

Match nummer två mot Spånga var en höstens två riktigt dåliga matcher där få saker fungerade och det hela slutade med en storförlust mot det tippade topplaget. Tredje matchen slutade också med en förlust 30-42 mot Notlob trots stundtals bra spel och högt tempo så läckte försvaret för mycket.

Desto bättre gick det i match fyra där Linnéaiterna besegrades med 32-30 efter en riktig kämpainsats. Ett bra anfallsspel och ett avgörande målvaktsspel i slutminuterna räckte till seger trots ett blekt försvarsspel.

Därefter har matcherna slutat med förluster, i tur och ordning mot serietvåan Täby Centrum (30-40), Årsta AIK (23-39) och slutligen serieledarna BK Bitter (21-48). Matchen mot Täby var spelmässigt ganska jämn medan mötet mot Årsta bjöd på riktigt dåligt spel där det mesta gick i baklås, höstens andra riktiga bottennapp. BK Bitter visade sig i höstepilogen vara en alldeles för svår motståndare, även om förlusten blev onödigt stor.

– Vårt anfall har utvecklats och är stundtals bra med högt tempo och kombinationsspel. Men det är fortfarande alldeles för mycket slarv som ger kontringar och det måste bort. Försvaret har bara varit bra i en match och här krävs en riktig uppryckning. Vi måste bli tuffare, stå upp och smälla på mer, det ska kännas att möta oss, kommenterar Stefan Stagliano som under senare delen av hösten fungerat som spelande tränare.

Sju matcher återstår när serien startar om igen i januari. Det finns goda förutsättningar för Snipers att plocka nya poäng. Ytterligare 2-3 segrar är realistiskt vilket skulle leda till en mittenplacering i tabellen och med bred marginal den bästa säsongen i handbollslagets historia. Våren bjuder också på deltagande i Raballder Cup i Oslo under alla hjärtans dag helgen. Förra årets kom laget på sjätte plats i turneringen, som är nordens största gayidrottsturnering, även detta hoppas laget kunna överträffa.