Dagen efter att Anton Hysén kom ut i Sverige ser hans agerande ut att ha påverkat idrottspolitiken även i Storbritannien.
Idag frågade den konservativa parlamentsledamoten Mark Menzies jämställdhetsminister Lynne Featherstone vad hon är beredd att göra för att idrotten skall bli välkomnande för alla.

Mark Menzies lyfte brittiske rugbyspelaren Gareth Thomas och cricketspelaren Steven Davies och välkomnade att de tagit steget ut. I efterdebatterna har idag såväl Anton Hysén som den irländske hurlingspelaren, Donal Óg Cusack tagits upp som exempel på att ”bollen nu är i rullning”.
I jämställdhetsministerns svar talade hon om vikten av att arbeta tillsammans med det brittiska Fotbollsförbundet:
– Inte bara för lagets och deras egen skull utan för ungdomar över hela landet som skall vara fria att idrotta utan att riskera någon form av diskriminering.
I Storbritannien lever minnet av fotbollsspelaren Justin Fashanu, den förste manlige fotbollsspelaren på elitnivå i världen som kom ut. Hans liv slutade tragiskt i ett självmord möjligen som följd av mångåriga trakasserier. Med allt fler idrottare som kommer ut ser det nu ut som att tidsandan är annorlunda än på Fashaus tid.
Att Anton Hyséns komma ut fått stort genomslag i gayvärlden visar en jämförelse mellan antalet rekommendationer och kommentarer i artiklar på brittiska Pinknews,co.uk som handlar om Steven Davies respektive Anton Hysén. Medan 152 rekommenderat artikeln om Steven Davies och 7 kommenterat, hade till idag 1416 personer rekommenderat artikeln om Anton Hysén och 49 kommentarer lagts in.

Första intervjun efter att irländske Donal Óg Cusack kom ut i en bok.