Sydney 2002

Vid förra GayGames som hölls 1998 i Amsterdam deltog ca 15 000 aktiva, varav 68 svenskar, och man beräknade att ca 200 000 besökare kom till festen.
En slutlig sammanställning fick Sverige 11 individuella guld, 3 individuella silver och 12 individuella brons och hamnade på en femte plats i medaljligan.
Nu är det hög tid att anmäla sig till GayGames 2002 som hålls i Sydney den 1-9 november i höst. I slutet av förra året hade 16 svenskar anmält sig – medan den danska truppen vid det laget var 60 personer.
GayGames idé är, till skillnad från vanliga OS att låta all delta. ”Acheving your personal best – while having fun” är mottot för det idrottsliga deltagandet.

– För att samla alla svenska deltagare har Team Sweden bildats och är Gay Games officiella sverigekontakt, berättar en av initiativtagarna, Hans Nørrelykke Lindvall.
Team Sweden är ett nätverk för information och lagbildning för alla svenskar som vill åka till Sydney som aktiva eller åskådare.
– Det står klart att det blir svensk representation i bland annat dans, cykling, halv/hel maraton, friidrott, simning, triathlon, video, berättar Hans. Även de kulturella inslagen är en viktig del i GayGames aktiviteter.

För att ta hand om eventuella hälsoproblem deltar Föreningen för homosexuella läkare med en sjukvårdsgrupp.

Om du funderar p att följa med till Sydney (aktiv eller åskådare) hör då av dig till
Team Sweden 2002

Efva Attling ledde inmarschen vid Gay Games 1998 i Amsterdam. Foto: Jon Voss

Flera resebyråer har redan bokat upp platser för resa från Sverige till Sydney. Mer information om detta kommer på QX.se.

http://www.sydney2002.org.au

Källa: Gay Games 2002 – officiell hemsida

Publicerad: 2002-02-16 15:56:57