Hej Tolga, du har dragit igång ett gayrugbylag och vill ha qx-läsarna hjälp med att komma på ett bra namn på laget, berätta!
– Precis, rugby är en av de hårdaste och tuffaste sporterna som finns. Man skall vara uthållig och stark såklart, men eftersom det finns en del finesser och ganska så komplicerade regler i rugby så är hjärnan också engagerad en hel del.
– Än så länge har vi lyckats få ihop ett 40-tal killar som tagit sig an utmaningen, men vi söker förstås nya medlemmar. 
Tanken är att killarna längre fram ska spela mot lag i andra delar av Sverige, Norden och kanske till och med Europa. 
– Det finns ju gayrugbylag som Kings Cross Steelers i London, Straffe Ketten i Bryssel och Copenhagen Wolves. Det finns även en gayrugbytävling, Bingham Cup, som spelades i Minneapolis förra året. Nästa års tävling kommer att vara i Manchester så det är kanske ett långsiktigt mål för klubben.
Några önskemål vad gäller namnet, något QX-läsarna ska tänka på?
– Det skall framförallt vara ett namn som visar att vi är ett seriöst lag med en maskulin framtoning, något som inger respekt och som kan skrämma motståndarna. Något som sticker ut helt enkelt. QX-läsarna kan vara med och hjälpa oss att hitta ett namn och bygga varumärket som ska ge en helt ny, tuffare bild av HBT-människor.
Vinnarbidraget får ett års guldmedlemskap på qruiser och blir hedersmedlem i er klubb eller?
– Det stämmer bra. Hedersmedlemmen kan även då vara involverad i lagets utveckling om han/hon önskar. Det kommer ju att finnas en del att göra i början för att dra uppmärksamhet till klubben, allt från ny logga till hemsidan till det administrativa jobbet bakom verksamheten.
Hur lång tid har de på sig att komma på ett namn?
– Den 30:e april vill vi ha förslagen så vi kan rösta fram vinnaren. Maila till oss på: [email protected]
Om man får lust att vara med i laget, var hör man av sig då?
– Då kan man antingen gå med i QX-klubben RUGBY I STHLM eller kontakta oss på samma mail som ovan. De som är intresserade behöver inte ha erfarenhet av spela rugby, men ett intresse för lagsport och en vilja att komma i form är riktigt uppskattade. Tanken är också förstås att vi ska ha kul!