Just nu finns det inga öppna fotbollspelare inom brittiska Premier League och den franska storstjärnan, som just nu spelar i Chelsea, tror att det kommer att dröja ett tag. Olivier Giraud har vid flera tillfällen öppet stöttat HBTQ-communityt på olika sätt. Han berättade i en intervju med franska dagstidningen Le Figaro att det kommer att dröja innan spelare kommer att känna sig bekväma med att komma ut. I en sektion av intervjun får han prata kring ”dagen när han insåg att homosexualitet är tabu i fotbollens värld”.

– Det var känslomässigt för mig att se när Thomas Hitzlsperger kom ut. Jag trodde då att det var omöjligt att komma ut och vara öppet gay i fotbollsvärlden.  För det är mycket testosteron i omklädningsrummen, man retas, pikar varann, duschar ihop. Det är lite speciellt.

– Jag förstår det smärtsamma och svåra i att våga komma ut, det är en utmaning och det tar år av kamp med sig själv innan det händer. Och det finns massor av arbete att göra i fotbollsvärlden när det gäller den här grejen.

När Giraoud började spela för Montpellier blev han involverad i kampen för tolerans inom fotbollen och hamnade på omslaget för (franska gaytidningen) Tetu. När han sedan började spela i Arsenal spelade han med regnbågssnören i skorna för att sympatisera med gaycommunityt.