På lördag är det GIH vid Stockholm Stadion som gäller för alla som vill heja på de hundratalet idrottare från hela Europa som deltar i handbollsturneringen Stockholm Snipers Cup 2011 och Stockholm Queer Viking Swim.
I handbollen deltar 6 lag från Oslo, Köpenhamn, Budapest och Stockholm och i simtävlingen kommer tävlande från Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Belgien, Nederländerna, Italien och England.
– Vore kul om det blir en bra tävlingsdag som avslutas med mycket folk på vår fest, säger Ingemar Nilsson från Stockholm Snipers och berättar samtidigt att själva tävlingarna är öppna för allmänheten att besöka.
De tävlande anländer på fredagen men något festande av mer avancerat slag blir det säkerligen inte för de flesta den kvällen eftersom alla vill vara krya och raska till lördagens bravader.
Men läderklubben SLM har passat på att fixa ett sport-tema på kvällen i sportens anda för de som kanske inte bara bär sportkläder av purt idrottsliga skäl. Klubben öppnar 21 med strikt sport-dresscode i entrén.
På lördag är det dock Garage som gäller för de som vill spana in idrottsutövande hbt:are. För allmänheten gäller ”Athletic Sport Party” från 23.00, efter att de tävlande haft en egen förfest i lokalerna.
Med helgens två sportcuper ser det äntligen ut som att Stockholm, långt efter sina nordiska grannar, på allvar sätts på kartan för den europeiska hbt-idrotten. Vem vet, kanske Gay Games eller OutGames kan bli verklighet i Stockholm i framtiden?