Catrin, berätta om ”Stockholm Queer Viking Swim”.
– Under åren har Stockholm Dolphins varit på en del tävlingar i olika länder och haft riktigt trevligt. Nu vill vi bjuda tillbaka och få våra sim-vänner runt om i Europa till Stockholm den 21 maj.
– Vi hoppas att ca 100 deltagare ska delta från Holland, Tyskland, Danmark, Italien, Storbritannien, Finland, Norge, Belgien och Sverige. Tävlingen kommer att hålas på GIH-badet från kl 12-18. Samma dag har Snipers en handbollturnering så på kvällen blir det en stor fest på Kolingsborg dit alla är välkomna.
Om man vill hjälpa till och vara funktionär etc, kan man höra av sig till er då?
– Vi är tacksamma för alla som ställer upp och det behövs många funktionärer på en simtävling. Framförallt för att vi själva vill kunna tävla. Vissa funktionärer behöver vara utbildade men andra behöver bara vara intresserade, hjälpsamma och glada. Maila gärna till oss, mailadressen finns på vår hemsida www.stockholmdolphins.se
Ligger du i hårdträning nu?
– Så där. Planeringen för Stockholm Queer Viking Swim tar en stor del av tiden just nu. Och sen vill ju chefen att jag ror i hamn mitt projekt på jobbet samtidigt…
Vilka distanser ska du simma?
– Bara de kortaste: 50 m frisim, 50 m fjärilssim och 50 m bröstsim. Sen hoppas jag att vi får ihop en eller två ”tjej-lag-kapper”. Vi är tyvärr fortfarande väldig få tjejer i klubben. Finns det inte fler som har lust att simma med oss?
Hur mycket tävlar du?
– Det brukar oftast bli en eller två tävlingar per år. Man behöver ju få ledigt från jobbet när man ska resa. Men senast var jag faktiskt ”bara” i Södertälje på Masters-SM. Otippad blev jag faktiskt trea på 50 m frisim i min åldersklass. Man fick dock ingen medalj, det blev ett graverad vinglas istället.
Vad är det stora målet just nu?
– GayGames i Rotterdam i juli och att få ihop vår första officiella internationella gaysimtävling här i Stockholm.