Profilerna är kända vid det här laget, här finns Kosovare Asllani med järnviljan och kreativiteten, flat-favoriten Nilla Fischer som styr och ställer i försvaret och Caroline Seger som vi aldrig riktigt fattar hur viktig hon är innan hon försvinner. Här finns en Hedvig Lindahl som inte bara åldrats med värdighet utan fortfarande ser ut att bli bättre med åren, trots att hon passerat 35.
Men här finns också många frågetecken. Hur är det med Lindahls uteblivna speltid i klubblaget? Har Nilla Fischer tappat för mycket fart? Kan ständigt skadedrabbade Fridolina Rolfö bära det här laget offensivt?
Nej. Sverige går verkligen inte in i det här mästerskapet som favoriter. Inte ens i närheten faktiskt.
När jag började följa det svenska damlandslaget i fotboll, i när 90-tal blev till 00-tal, spelade man mästerskapsfinal på mästerskapsfinal. Sverige var favoriter varje gång – det blågula laget fruktades av alla, såväl spelare som supportrar världen över. Då hette stjärnorna Victoria Svensson, Hanna Ljungberg och Therese Sjögran.
Idag heter de Kosovare Asllani och Nilla Fischer, Caroline Seger och Elin Rubensson. Man prenumererar inte längre på mästerskapsmedaljer och inför VM finns det få runt om i världen som tror på en svensk sommarsuccé i Frankrike. Sverige är rankat nia i världen och ingen av de stora favoriterna är speciellt rädda för den forna stornationen från norden.
Och det är därför vi kanske, kanske kan se fram emot en helt djävla magisk sommar där Peter Gerhardssons landslag frälser oss från ondo.
För ni som var med under storhetstiden där i årtusendets början, hur magiskt var det egentligen? När vi förväntade oss final och sedan grät bittra silvertårar? Hur kul hade vi under resan när vi krävde framgång och där allt annat än medalj sågs som ett misslyckande? Hur mycket njöt vi, egentligen?

Alva Nilsson
Det här landslaget, underdogsen som inte kan vinna VM, ger oss möjlighet att njuta. Att drömma och hoppas. Det här laget kommer få oss att bita på naglarna och svära. Vi kommer att döma ut dem gång på gång och vi kommer aldrig riktigt att våga lita på dem.
Men det är också det som gör magin större när det lyckas. Lyckan frodas i hjärtattacks-fotbollen och de tajta matcherna. När skräcken dansar tango med lyckan och exploderar i någon orgasmkänsla i och med ett oväntat övertidsmål som tar oss vidare i turneringen.
Den som inte tror mig kan googla runt lite om OS 2016 och få gåshud och förstå att det jag säger defacto är sant i sportens värld.
Dessutom är det en ganska enkel ekvation, ju lägre förväntningar desto större chockfaktor och finare lycka.
En skrällseger mot USA i sista gruppspelsmatchen kommer få Stockholms flator att dansa över söder och Malmös dito att hångla i folkets park. En semifinal hade förändrat världen, om så bara för en sommar.
Det är därför ni ska följa sommarens fotbollsfest, trots att Sverige inte har en chans att vinna. Just precis därför att Sverige inte har någon chans att vinna.

Alva Nilsson
Alva är Sportjournalist och damfotbollsexpert som lyssnar till det passande smeknamnet ”Fotbolls-flatan” och har koll på både flatorna och fotbollen.

 

Sveriges VM
Sverige möter Chile, Thailand och USA under gruppspelet i VM. Ettan och tvåan går vidare till åttondelsfinal. Sverige ska gå vidare från gruppen utan bekymmer, Chile och Thailand är helt enkelt för dåliga för att ha något att sätta emot på den här nivån.

Chile – Sverige
11 juni, 18.00 TV4

Sverige – Thailand
15 juni, 15.00 TV4

Sverige – USA
20 juni, 21.00 TV4

 

Tre länder som är favorit till guldet
Favoriter: USA, Tyskland, Frankrike – där har ni de tre kanske största favoriterna att hålla koll på, eller spela en slant på om det är så. USA är regerande världsmästare, Tyskland söker revansch för floppen på hemmaplan 2015 och Frankrike vill spänna musklerna med hemmapubliken i ryggen. Outsiders: bakom favoriterna finns många lag som kan överraska, så som Japan, England och Nederländerna. Eller varför inte Sverige?

 

Vilken är drömfinalen?
Drömfinalen är alltid Sverige – Tyskland, alltid. Men om resten av fotbollsvärlden får bestämma hade en final mellan USA och hemmanationen Frankrike varit något som gett eko både i fotbollsvärlden och på läktarna under finalen.

 

Wendie Renard
VMs fem bästa spelare
Som konstaterats ovan saknas två av världens absolut bästa spelare i detta mästerskap. Men fortfarande kryllar det av stjärnor.

1. Wendie Renard, Frankrike. Renard är hela Frankrikes stora ledare. Som lagkapten och mittback ska hon bära hemmanationen till framgång i VM.

2. Alex Morgan, USA. Morgan är anfallsstjärnan som ska skjuta guldet till USA ännu en gång.

3. Marta, Brasilien. Marta var länge världens absolut bästa spelare, även om hon tappat en del genom åren är hon fortfarande en av de bästa. Ska hon äntligen lyckas frälsa Brasilien i år?

4. Lieke Martens, Nederländerna. Martens har skolats i Sverige då hon spelade i Göteborg och Rosengård innan flytten till Barcelona. 2019 vill den offensiva mittfältaren upprepa bedriften från EM 2017 och frälsa landet med ett mästerskapsguld.

5. Dzsenifer Marozsán, Tyskland. Marozsán har vunnit allt man kan inom fotbollen, såväl på klubb- som på landslagssidan, förutom just ett VM-guld. Räkna med att hon och Tyskland går all-in för guldmedaljen denna sommar.