Sinsheim. Lägg namnet på minnet. Det var nämligen här, några mil utanför Frankfurt, som Sverige blev världens tredje bästa fotbollsnation på damsidan.

Trots ett rött kort, trots en handssituation i straffområdet och fem riktigt jobbiga tilläggsminuter lyckades svenskorna ta ett svenskt VM-brons i fotboll.

Men det säkrades inte förrän i 83:e minuten, när inhopparen Marie Hammarström var först på en andraboll utanför straffområdet, lyfte den över en försvarare, vek ut åt kanten och dängde till med vänstern så att det ekade ända hem till Glanshammar.

Bollen for rätt upp krysset bakom en chanslös fransk målvakt. ”Ett klassiskt svenskt fotbollsmål,” kommenterade TV4:s expert Olof Lundh

Målskytten själv var märkbart tagen efter matchen:

– Jag får en känsla när jag får bollen, att får jag ett läge så skjuter jag. Jag ser bara att den går in, sen försvinner allt, sade bronshjälten.

29-åriga Hammarström, till vardags i Örebro var oerhört glad åt både sitt första landslagsmål och sin medalj.

– Jag trodde inte ens att jag skulle vara med, så det här är hur stort som helst. Det bästa jag vari med om, sade Hammarström.

Sverige hade 1-0 efter första halvlek. I andra kvitterade fransyskorna och Josefine Öqvist visades ut. Men Sverige tog sig samman, vände och bragden var ett faktum.

Sveriges insats i turneringen, där man vunnit fem av sex matcher och dessutom slagit USA som nu är i final, har gett en plats i OS i London 2012. Sverige kan även klättra till en tredjeplats på FIFA:s världsranking.

– Det är en bragd utan dess like, sade förbundskaptenen Thomas Dennerby efter matchen.

Ett mer än godkänd debutmästerskap Dennerby som alltså ledde laget till landets tredje VM-medalj. Sedan tidigare har Sverige ett brons och ett silver.

En till svenska kan få anledning att jubla i morgon: klockan 20.00 spelar Pia Sundhages USA final mot Japan.

På måndag kommer svenskorna hem, vilket sänds live i TV4. Sedan väntar OS i London 2012, sedan EM på hemmaplan 2013.