Det har varit en flygande start för Berserkers. Från starten i våras har man nu fått ihop ett stadigt gäng med spelare mellan 18 upp till 46 års ålder. Gänget har fått en stark sammanhållning och två erfarna coacher.
Och även om man inte planerade spela en match detta första år, så blir det nu verklighet. På lördag sätts deras träning som senaste tiden skruvats upp till att förbereda för match, på prov. På Årstafältet möter de Örebros rugbylag ÖUIF och förhoppningen är såklart att många supporters skall komma och heja på!
– Mina förhoppningar är att killarna ska spela med lika mycket hjärta och glädje som de har haft på träningarna de senaste fem månaderna, säger coachen Louise Vaerlien. Jag vill att de ska ha kul och ta vara på tillfället att visa upp vad de har lärt sig. Jag är otroligt stolt och glad att vara involverad i detta lag som lyfter sig själva för varje träning! Det blir en häftig upplevelse när killarna spelar sin första match mot Örebro.
Att stämningen blivit lite mer tät i laget nu inför den första matchen märks på Jhimmy Liljekrantz som spelar Scrum-half under matchen.
– Min position som Scrum-half (klunghalva) innebär att mycket press ligger på mig att få igång spelet och hitta strategier under spelets gång. Att hjälpa killarna hålla ihop och skrika, och skrika är jag bra på, det ligger i min natur, berättar han. Det skall bli riktigt kul att få spela på ”allvar” och avsluta vår första säsong med en match. Det är här är bara början på vad som kommer att bli den en häftig resa fylld av matcher och glädje.
Även om det är sporten och gängets sammanhållning som står i fokus för Berserkers så berättar ordföranden Orom Üney även om ett vidare syfte.
– Berserkers har verkligen tänjt på normens gränser och fördomarna som medföljer, säger han. Det känns väldigt ärofyllt att vara ordförande för ett sånt lag där vi inte bara vill vinna matcher utan även arbeta för ett öppnare samhälle.
Efter matchen är färdig och klar så förbereder sig killarna för säsongens avslutningsfest som hålls på Garage.