Totalt 16 lag tävlade om segerbucklan, förutom 13 lag från hela Tyskland deltog London Titans, Friends Prague och Stockholm Snipers. Efter en inledande förlust i gruppen mot Wildboys Karlsruhe med 1-2 vann Snipers de återstående två gruppspelsmatcherna mot Kuss 41 Frankfurt med 7-1 och Androgym Münster med 5-3. En andraplats i gruppen gav kvarsfinal mot Aufruhr Bochum som vann en av de andra grupperna överlägset. Den kvartsfinalen vann Snipers med 4-3 och i semifinalen blev motståndet Friends Prag.

Guldmedaljörer Friends Prag

Turneringen spelades inomhus i Öjendorf Sportpark i utkanterna av Hamburg. Matcherna spelades som 5-manna på konstgräs med sarger och nät som gjorde att bollen alltid var i spel. Stockholm Snipers ovana vid denna spelform visade sig i första förlusten mot Karlsruhe och framförallt i semifinalen mot ett Friends Prag som var väldigt vana vid sättet att spela med sarger. Snipers hade ingen chans i semifinalen mot ett effektivt Prag och förlorade med 2-6 i den 12 minuter långa matchen. Prag tog sedan hem finalen mot förra årets segrarlag Vorspiel Berlin med 8-7 på straffar efter att hämtat upp 0-3 till 4-4 under ordinarie tid.


Niklas Ek, Joakim Binette och David Fermin Knuutinen med tredjepriset

I matchen om bronset fick Snipers chansen att ta revansch för gruppspelsförlusten mot Wildboys Karlsruhe, men hamnade ganska snart i ett underläge med 0-3, men precis som i 3 av de 5 tidigare matcherna vände man ett underläge och vann med 5-3 i en seger som till slut var odiskutabel. Bronset var Stockholm Snipers första medalj sedan Outgames i Köpenhamn 2009 där man också tog en bronsmedalj. Ett bra lagsamarbete, bra moral och en god stämning ledde fram till denna framgången.

Avslutningsmiddag i Rådhuset

Under kvällen hölls en prisutdelning på Hamburgs Rådhus med tal av bland annat högt uppsatta representanter från Hamburgs lag Hamburger SV, St Pauli och närliggande Werder Bremen. En gemensam middag åts i rådhusets Kejsarsal och efterföljdes av en natt på stadens uteställen.


Mer information, bilder och filmsekvenser från turneringen finns på Facebook: http://www.facebook.com/StartschussMasters