QX första träningsresa till Portugal skulle ha hållits nu den 18-25 i april, men har självklart ställts in på grund av coronaviruset. Företaget Springtime som arrangerar resan tillsammans med QX skickade idag ut ett meddelande till alla som bokat in sig och ger dem bland annat möjlighet att boka om resan till det nya datumet för QX träningsresa, 1-8 maj 2021.

– Vi står  inför den största prövningen i Springtimes 38-åriga historia och hoppas framför allt att de som bokat vill välja något av alternativen vi erbjuder dem, att boka om din resa till en ny resa till Portugal, att boka om till en annan resa och ett annat resmål än Portugal eller att få återbetalning i form av ett presentkort på Springtime, säger Patrik Yderberg, VD Springtime Travel.

Självklart erbjuder Springtime även de som bokat att få pengarna tillbaka men företaget ber samtidigt att de som bokat resa avvaktar och tar det lugnt. De som väljer att inte kräva återbetalning utan istället bokar om erbjuds ett presentkort på Runners Store till ett värde av 1500 kr som tack.

– Vi vill tacka de som väljer att boka om sin resa, det är till stor hjälp. Kan eller vill man inte har vi förståelse för det också. Det är många drabbade i det här och vår ambition och övertygelse är att alla ska få en korrekt och schysst behandling. Återigen påminner vi om att Springtime kommer att ta sig igenom det här, säger Patrik.

QX chefredaktör Anders Öhrman som drog igång QX träningsresa är självklart besviken att den inte blir av.

– Trist, men självklart! Det hade varit både kul och spännande att få träffa alla som bokat in sig på resan, men förhoppningsvis hänger de på nästa år istället. Då får vi hoppas att världen återgått till det normala så vi kan mötas, svettas och umgås igen.