– Det är en väldigt stark prestation, innan turneringen var jag lite osäker på lagets form eftersom vi inte spelat så många tävlingsmatcher på sistone, förklarar lagets ena tränare Andres.
– Efter guld i förra turneringen i Köpenhamn på C-nivå var det dags att ta klivet upp till C+ nivå, även om vi tvekade lite innan vi bestämde oss för att gå upp en nivå.

I öppningsmatchen mot franska laget French Airlines spelade Devilants lite nervöst och låg stundtals under i första set. Men nerverna släppte och Malmölaget kunde spela ut sin fulla potential. Devilants hade marginalerna på sin sida och lyckades sätta de viktiga poängen i de mest avgörande lägena. Efter några nervpirrande matcher stod det klart att Devilants stod som gruppsegrare utan att ha förlorat ett enda set. Väl i finalen skulle det visa sig att man stod inför sin tuffaste utmanare, Chicks on speed från Antwerpen.

– Vi hade sett dom spela en annan match så vi visste att dom skulle bli svåra att slå. Men med stark vilja och mycket ”jävlar anamma” lyckades vi vinna första set. Det fanns en stor revanchlusta efter förra året då vi förlorade semifinalen och bronsmedaljen, säger Alejandro.



Antwerpen hade en stor hejarklack på plats, men även Malmö hade ett gäng tillresta supporters som gjorde sitt bästa för att heja på och överrösta de andra. Det blev en dramatisk finalmatch som gick till ett avgörande tredje set efter att andra setet vunnits av hemmalaget. Väl i avgörande set kunde Devilants tack vare strategiskt spel med hårda smashar varvat med välplacerade bollar, till sist stå som slutgiltiga segrare. Guldlaget bestod av Daniel, Andres, Erik, Kent, George, Alejandro och Derry.

– Vi är väl värda den här segern efter all träning som spelarna lagt ner, menar lagets andre tränare Erik. Härnäst siktar vi på turnering i Oslo i februari. Fram tills dess går vi in i en träningsfas, och det finns fortfarande en hel del som behöver förbättras för att vi ska ta ytterligare kliv framåt. Men just nu ska vi tillåta oss själva att njuta av segern ett tag till.

Turneringen avslutades sedvanligt med middag och party, följt av avslutningsbrunch dagen därpå med många trötta men glada spelare.


Sinterklaas är det nederländska namnet för Sankt Nikolaus som är förlagan till Jultomten med stort skägg och röd dräkt. I Nederländerna får barnen julklappar den 6december.