Förra helgen hamnade mamma Neymar, 52-åriga Nadine Gonçalves i bråk med sin till-och-från-influencerpojkvän, 23-årige Tiago Ramos. Vad som exakt hände är oklart, men Ramos hamnade på akuten och fick sy tolv stygn i armen. En talesman för paret hävdar dock att allt är bra nu.

Det tyckte emellertid inte Neymar som inte riktigt accepterar mammans nya pojkvän efter att hans föräldrar efter tjugofem års äktenskap skilde sig 2016.  I ett ljudklipp som läckte förra veckan kallar Neymar Ramos för nedsättande ”viadinho”, vilket på portugisiska betyder ”fag”. innan han ber en av kompisarna att våldta Ramos med ett kvastskaft. Hör klippet här.

Den homofoba harrangen från fotbollsstjärnan, som just nu spelar för PSG i Nederländerna, kommer antagligen av ryktena att Tiago Ramos är bisexuell och sägs ha haft flera affärer med män innan han träffade Neymars mamma.
Brasiliens eget RFSL, LGBT Association of Brazil agerade kraftigt på Neymars uttalande och gick direkt ut och fördömde nationalikonens uttalande, och vill nu göra rättssak av det.
“Genom att påvisa att hans mammas pojkvän är bisexuell, hintar Neymar och hans vänner om att begå övergrepp mot en HBTQ-man, inklusive att stoppa in en kvast i anuset på honom”, lyder en del av anmälan.

Neymar & Tiago under betydligt roligare former.

Neymar da Silva Santos Júnior har inte kommenterat anmälan eller händelsen ytterligare.