Inledningen av höstsäsongen i division 1 gick ganska trögt för Snipers och det blev mest oavgjorda matcher. Men mot slutet blev det några segrar och till slut en femteplats i serien, vilket innebär att Snipers för första gången behåller sin plats i högsta divisionen. Målsättningen för vårsäsongen är en bättre placering i serien och en slutspelsplats.

– Det är kul att laget har utvecklats och att vi lyckats etablera oss i division 1, säger Mats Lindberg, som varit med sedan starten 2003. Men samtidigt blir det en högre tröskel för nybörjare att ta sig in i laget. Därför satsar vi nu på en träningstid på måndagar som främst är avsedd för de som vill spela för att det är kul. Här kan även nybörjare vara med, och när man har blivit varm i kläderna kan man hänga med på torsdagsträningarna då vi spelar på stor plan med lite högre tempo.

Helgen 17-19 februari genomförs den årliga HBT-idrottsturneringen Raballder Cup i Oslo, och Stockholm Snipers ställer upp med ett lag i innebandy och ett lag i handboll. Totalt är i nuläget hela 42 lag anmälda till turneringen som har volleyboll, handboll och innebandy på programmet. Snipers förlorade i innebandyfinalen förra året och satsar nu på revansch:

– Det är åttonde året i rad som vi åker till Raballder Cup, fortsätter Mats. Det brukar bli en mycket trevlig resa med laget, och det blir kul att träffa våra nordiska innebandyvänner i Raballder och H.O.T. Helsinki igen. Vi har faktiskt vunnit de flesta gayinnebandyturneringarna som spelats, men förra året segrade Raballder Oslo som då vann över oss för första gången. I år ska vi åka hem med guldmedaljer igen!