Stockholm Snipers bowlingsektion har sedan starten för fem år sen hållit till i en bowlinghall i Årsta partihallar. Men nu byter de lokal.
– Det har varit en trevlig hall och vi har fått ett bra mottagande där, men av olika anledningar har vi bestämt oss för att byta hall. Från och med nu i höst kommer bowlingsektionen att spela på New Bowl Center vid Gullmarsplan, berättar Robert Högman, sektionsansvarig bowling för Stockholm Snipers IF .
– New Bowl Center är mer lättillgänglig. Hallen ligger ett stenkast från t-bana, bussar och tvärbana. Många av oss spelar ligaspel där och slipper därmed släpa utrustning mellan hallarna. Sen är det lite säkrare att ta sig dit jämfört med partihallarna som är ett ruffigt och tidvis mörkt område, säger Robert. Personalen på New Bowl Center ser fram emot att få oss som klubb och vet om att vi är en hbtq-förening.

I samband med flytten arrangerar de ett ”öppet hus” söndag den 6 sept, där de som är nyfikna på verksamheten får komma och spela bowling med dem ett par timmar.
– Det här är ett evenemang vi haft i flera år och som har varit väldigt välbesökt. Under rådande omständigheter kan vi i år bara vara två personer per bana, så antalet platser är begränsat till 32 platser. Evenemang finns på vår Facebook-sida för den som är intresserad.

Den 19 september arrangerar klubben även en bowlingturnering – Strike a Pose Tournament – under en dag. Det var tänkt som ett firande av klubbens femårsjubileum, men firandet är skjutet lite på framtiden. Turneringen kommer dock att genomföras och det är deltagare från Sverige och Tyskland anmälda. Snipers bowling har deltagit i liknande turneringar i både Tyskland och Nederländerna och tävlingsformatet är mycket uppskattat.
– Vi har byggt ett stort nätverk av bowlingvänner runt om i Europa, säger Robert.