Det har varit fritt för allmänheten att nominera fackelbärare, och den som nominerat Adam skriver:

”Det var så svårt att se hans unga låga slockna så tidigt. Det vore en underbar möjlighet och gåva till Adam att få bära den olympiska elden, inte bara för att ära de stora spelen, utan även symboliskt bära lågan för Mathew så att vi alla kan minnas honom med kärlek”.

Staffeten som pågår i 70 dagar sträcker sig 1200 mil och avslutas på invigningsceremonin på nybyggda Olympiastadion.

Chris Basiurski, ordföranden i Gay Football Supporters’ Network, och Tim Sullivan, EM-mästare i rugby är två homosexuella idrottspersonligheter som genom att bära facklan också deltar i spelen.

– När jag kom ut sade hbt-organisationen på mitt universitet att jag borde lägga ner min ”löjligt straighta besatthet” av fotboll om jag skulle bli lycklig i gayvärlden, säger Christ Basiurski till pinknews.co.uk.

– Jag är väldigt stolt att genom GFSN har kunnat ändra den attityden, och stolt över att gayfotbollen i Storbritannien är såpass utbredd. Jag är väldigt laddad inför att få bära flaggan.

Att de olympiska spelen vill inkludera hbt-personer är tydligt. Funktionärer har till och med fått tryckta instruktioner med hur de bör hantera klagomål på att samkönade par håller handen.

OS i London invigs 27 juli.