Hej Håkan Bergqvist, du har dragit igång Frontrunners i Malmö, hur kommer det sig, berätta!
– Det beror på att jag sedan ett drygt år bor både i Lomma och i Stockholm. I Stockholm springer jag med Stockholm Frontrunners och jag kände att det saknades något liknande här i Skåne. Och finns det ingen klubb så får man skapa en. Så vi är ett gäng som nyligen dragit igång löparklubben Malmö Frontrunners.

Hur har det mottagits, har ni hunnit få ihop ett gäng?
– Det har mottagits väl och vi är ett litet gäng som hoppas bli större. Vi är mellan tre och tio stycken när vi ses, det var rekord nu i lördags, men vi hoppas bli fler så att vi kan dela upp oss i olika grupper beroende på om man vill springa lite snabbare, lite längre eller kanske promenera.
Hur ofta ses ni och springer?
– Vi ses tisdagskvällar i Pildammsparken och lördags-förmiddagar i Slottsparken. När väder, vind och coronasituationen tillåter tar vi gärna en fika efteråt. Vi vill kombinera nytta med nöje, det vill säga både träna och vara sociala.
Hur långt springer ni?
– Just nu så brukar det bli rundor på 5-6 km, men det kan vi anpassa efter gruppen.
Vad är din egen bakgrund inom löpning?
– Jag har löptränat på egen hand i många år, men gick med i Stockholm Frontrunners 2017 och har insett hur mycket roligare det är att träna tillsammans. När inga löparskador hindrar mig är det kul att springa något lopp. Favoritdistansen är halvmara.
Jag gissar att de flesta av er är hbtq, men alla är välkomna eller?
– Alla är självklart välkomna. Vi är öppna för alla inom HBTQ och alla som är våra vänner och supporters. Men homofober skulle kanske inte trivas så bra hos oss (skrattar)…
Mer info på: [email protected]