Snipers var tre sekunder från att gå till semifinal på holländarnas bekostnad och därmed kanske tre sekunder från en svensk bronsmedalj.
Snipers kom till spel med en stark uppställning och goda förhoppningar om att gå långt. Turneringen hade 8 lag lottade i två grupper. Snipers hamnade i grupp A med Bergen Beans, PAN 2 och Team Rotterdam, i grupp B spelade PAN 1, Oslo Old News, Hercules Budapest och Aquahomo Paris.
Snipers inledde mot PAN 2 och tog ännu en seger mot de danska vännerna. Det blev 11-10 trots lite för mycket slarv i anfallet i en match där segern säkrades med en målvaktsräddning i slutsekunden.
I andra matchen stod Rotterdam för motståndet. Det holländska laget hade i första matchen lyckats spela oavgjort mot favoriten Bergen. Matchen blev hård med Snipers hela tiden före. Det fina försvaret gav ledning i paus. I andra halvlek drygade Snipers ut inte minst tack vare duktiga mittniorna Stathis Savvidis och Christopher Deticek och ledde som mest med 4 bollar. I det läget valde holländarna att byta taktik och gå över till man-man försvar där de effektivt störde bort Snipers anfall. De kunde krypa närmare trots att Snipers målvakt spelade bra. Med tre sekunder kvar och Snipers i ledning 14-13 väljer domaren att blåsa straff för Rotterdam – ett tveksamt domslut. Snipers målvakt Fredrik Saweståhl gick till vänster och bollen till höger och 14-14 var ett faktum.
Snipers föll sedan som väntat mot Bergen. Samtidigt kunde inte PAN 2 ge Rotterdam en match i deras möte varför gruppen slutade med Bergen 5 poäng, Rotterdam 4 poäng, Snipers 3 poäng och PAN 2 0. I grupp B gick PAN 1 och Oslo. Snipers var alltså tre sekunder från att gå vidare till spel om medaljer.

Dag två bjöd på medalj- och placeringsmatcher. Snipers ställdes mot Budapest i den första matchen. Snipers hade inte vaknat på rätt sida och underpresterade. Trots det var det jämnt långt in i matchen men en kombination av slarvigt anfallsspel och att de ungerska domarna blåste 8(!) straffar för Hercules gav ungersk seger med 19-15 och skickade Snipers till match om 7:e plats. I semin vann Bergen mot Oslo och PAN 1 mot Rotterdam och turneringen fick den väntade finalen Bergen – PAN 1.
I den sista placeringsmatchen gick Snipers ut och visade vilja och väldigt bra spel. Det blev till slut förkrossande 18-8 i svensk favör i en match där PAN 2 aldrig hade någon chans. Snipers bästa målskytt i turneringen Kim Agersand hade lekstuga med det danska försvaret.

Finalen mellan Bergen och PAN 1 blev spännande och tuff i ett högt tempo. Köpenhamn ryckte åt sig initiativet i slutet av första halvlek och hade ett par bollars ledning mot slutet av matchen, men Bergen segade sig i kapp. Sista chansen att avgöra fick Bergen men danska målvakten knep ihop benen och stoppade det luriga skottet. Oavgjort 10-10 vid full tid betydde straffar. I den sjunde straffomgången räddade Bergens målvakt och laget avgjorde och vann med 17-16.