Regnbågsflaggorna hade hissats på området, bollkallar och domare bar regnbågsfärgade svettband, ja även några av tennisspelarna. Och inför de stora matcherna inne på Billie Jean King Stadion fick de tävlande spelarna hjälp av några kända gaypar att lotta vem som skulle börja serva i matchen (en uppgift som domaren annars har).
Pride Day i US Open har blivit ett viktigt inslag i tävlingen och är en plattform för att verkligen göra tennisen öppen för alla i alla aspekter av sporten och på alla nivåer i organisationen. Ett initiativ som den 25-årige ryske världstvåan Daniil Medvedev hyllade på presskonferensen efter sin match.
– Jag tycker att det är ett fantastiskt initiativ från US Open, sa Medvedev. Om någon spelare på herrarnas tennistour bestämde sig för att komma ut så skulle alla spelare vara glada för den killens skull, sa han.

Det har varit många öppet homosexuella kvinnliga tennisspelare på WTA-Touren genom åren, men det har aldrig funnits någon öppet homosexuell man som spelat på högre nivå på ATP-Touren. Det finns några få, men de har kommit ut långt senare, efter att de slutat tävla.

– Frågan är: Finns det några homosexuella killar på ATP-Touren, undrar Medvedev? Tills någon kommer ut kan vi inte veta och vi vet inte vad han isåfall går igenom nu. Men enligt min mening kommer alla spelare vara glada för killen om han kommer ut. Det är allt jag kan säga.

En av killarna som var med i går på Pride Day var den tidigare ATP-proffsspelaren Brian Vahaly (som bäst rankad 57:A i världen), han hade sällskap in på tennisbanan av sin man Bill Jones och parets femåriga tvillingsöner.
Även självaste Billie Jean King var på plats under Pride Day med flickvännen Ilana Kloss.


Billie Jean King med sin flickvän Ilana Kloss.