Lugna alla – det är ju bara lite sommarregn just nu, men det skall gå om som man säger i Småland. Eftermiddagen lättar det och på kvällen blir det sol igen! Som det sägs just nu i alla fall.
Och regn är inget som oroar Prides hårdaste killar. Klockan 15.00 på Årstafältets rugbycenter genomförs en vänskapsturnering mellan Sthlm Berserkers Rugby och lag med spelare från England, Irland och Belgien.
– I år blir det en vänskapsmatch men vi siktar på att utveckla arrangemanget till en gayrugbyturnering som kan hållas i Stockholm under Pride framöver”
berättar Daniel Sköld, Berserkers ordförande.
Ett event som troligtvis sticker ut från annat som pridebesökarna är vana vid. En rugbymatch där homo- och bisexuella spelare tävlar i en av världens aggressivaste lagsporter kan förhoppningsvis erbjuda en ny upplevelse för festivalbesökarna.
Att det blev just i år som den livaktiga rugby-klubben arrangerar en turnering hänger samman med framgångarna vid Bingham Cup tidigare i somras. Det var 37 olika klubbar med över 900 rugbyspelare som alla tävlade om vinnartiteln i tre olika divisioner. Berserkers som var nykomlingen med bara ett års erfarenhet tävlade i division 3, Challengers Cup, och tog hem vinsten inom sin division.
Det var under den turneringen tog Berserkers kontakt med olika lag och bjöd dem till Sverige för en vänskapsmatch under Pride.
– Berserkers har samlat över 40 gaykillar som efter enbart ett års tuff träning nu spelar världens hårdaste sport och dessutom gör succé. Killar som aldrig ens har varit i närheten av lagsport tar helt plötsligt för sig på plan. Vårt exempel visar hur viktigt det är för idrottsklubbar runt om i landet att aktivt arbeta fram en trygg och fördomsfri miljö där man välkomnar alla och bejakar sina spelare,
säger lagkapten Peter Sahlström.
På kvällen blir det fest med Viking Bears på K2, Götgatan.