Efter flera år i damlandslaget och fem SM-guld med Sävehof avslutade Loui Sand karriären 2019 för att genomgå en könskorrigering som påbörjades i januari 2019, men nu är Loui alltså tillbaka på handbollsplanen i herrarnas allsvenska och tävlar för Kärra HF.

Det är en historisk dag idag, Loui!
– Ja, verkligen, det ska bli jätteroligt, men jag ska erkänna att jag är nervös så det är skönt att det är hemmamatch. Man vet ju inte, någon i publiken kanske ropar något elakt, det är jag mest orolig för, men det får vi hoppas att ingen gör.

Hur har träningen gått?
– Lite upp och ner, jag är ju en liten asiatisk kille (skrattar) så det är tufft att spela med de som är 1,80. Jag sa i en intervju tidigare att jag har legat mer på golvet än vad jag stått upp på träningen (skrattar), Och i början var jag värdelös, men sen har det gått lite bättre. Jag styrketränar och gör vad jag kan för att bli större och starkare. Jag kämpar på.

Är det säkert att du får spela eller kan du bli sittande på bänken?
– Det är absolut inte säkert att jag får spela. Det beror helt och hållet på hur matchbilden ser ut. Men det hade ju varit fantastiskt att få sätta mina fötter på plan.

Hade du kunnat tro det här för två och ett halvt år sedan?
– Absolut inte. Inte en chans. Att jag fick ett kontrakt med en allsvensk klubb är otroligt. Jag var överlycklig. Jag har aldrig blivit så glad för ett kontrakt i hela mitt liv.

Kommer din familj att vara på plats i hallen idag?
– Ja, mamma, pappa brorsbarn och många av mina vänner kommer och tittar.

Så hur tror du att det går?
– På pappret ska de slå oss, Skånela är jäkligt bra, men man vet aldrig. Hur som helst blir det en stor dag.