Det blev visserligen förlust i debuten för Kärra med 24-30cmen ändå en historisk seger för Loui Sand på ett personligt plan. Loui Sand blev nämligen historisk i helgens match så han blev den allra första transsexuella svenska handbollsspelaren att spela en herrseriematch på elitnivå.
– Det var helt fantastiskt, det största som hänt i min karriär, säger Loui till QX. Jag var så nervös och pirrig i magen att jag vaknade redan 05 p matchdagen (skrattar).
Loui fick börja på bänken mot stockholmslaget Skånela. Men när 15 min återstod av matchen byttes han in. Jublet steg i Lillekärrshallen när Loui klev in på planen – på läktaren satt hans mamma och pappa och vännerna.
– Jag var rädd att någon skulle skrika något elakt, men allt gick bra, säger han.
Efter matchen överöstes han av kärlek och varma hälsningar. Både av lagkamrater, motståndarlaget och på sitt instagram.
– Jag har fått absurt mycket kärlek, berättar Loui. Folk skriver på mitt instagram att jag är en förebild och andra transpersoner skriver att de hittar styrka i mig och det jag gör. Det är fantastiskt.
Firade du efteråt?
– Haha, om jag gjorde! Jag var så bakis igår, säger Loui och skrattar. Men det var det värt, det här är det största som hänt mig hittills. Jag har brottats med psykisk ohälsa i hela mitt liv och jag vet att det inte är något som kommer att försvinna eller gå över helt, men jag känner att jag är på rätt väg och mår mycket bättre nu.