I natt berättade 21-årige Joshua Cavallo, som spelar i den australiensiska högstaligan i laget Adelaide United, i ett långt Instagram-inlägg att han är homosexuell.

”Jag är stolt att nu offentligt berätta att jag är gay,” skriver vänsterbacken innan han fortsätter att berätta att han länge tvekat inför att berätta om sin läggning öppet. Främst för att det skulle kunna påverka hans karriär som proffsspelare negativt. Han skriver att han lärt sig anpassa sig till att vara någon annan för att passa in i den bild folk har av fotbollspelare, och i sex år har tankarna gått fram och tillbaka. Men nu är han lättad att kunna ta steget och berätta vem han är.

Joshua Cavallo berättar att han vet att andra spelare lever i garderoben, men hoppas att han nu kan ändra detta och visa att fotbollen är välkomnande.
– Alla har rätt att vara sina sanna jag.

Han avslutar inlägget med att tacka sitt lag för det stöd de visar för honom och hans stora steg.
– Tack för att ni tagit emot mig med största respekt och acceptans. Jag är otroligt tacksam.

Klubben skriver också offentligt på Twitter om Cavallo:
”Vi står med Joshua Cavallo som stolt är sann mot sig själv, och kommer fortsätta att älska och stötta honom som en del av vår vackra mångfacetterade familj”.

Joshua har också spelat in en film där han öppet berättar om sin kamp som imorse publicerades på hans eget och klubbens Twitterflöde.