Och även om bollinnehavet vanns av motståndarna var Snipers faktiskt chansmässigt hetare, men ett par misstag i försvaret och oskärpa framåt ledde till att sviten på sex matcher utan förlust inte blev sju. Sammantaget är laget dock mycket nöjt med hur säsongen utvecklade sig.

Den sista matchen för säsongen blev sedan en drabbning mot Sörskogens IF i Stockholms cup. Efter ett underläge med 0-2 i halvtid hämtade Snipers upp till 2-2 för att sedan, på nära nog matchens sista spark, förlora med 3-2. Det som dock hamnade i centrum efter den matchen var de verbala yttranden som Sörskogens spelare slängde sig med.

”Bögjävel” fick flertalet snipersspelare höra upprepade gånger från motståndarna, samt att de skulle ”nita slynorna”. Från avbytarbänken kunde undertecknad även höra uttryck som att Snipers spelare var ”äckliga” och att ”alla har hiv”. Stockholm Snipers har anmält detta till förbundet genom en skrivelse som skickats in den 23 oktober. Detta ges Sörskogens IF möjlighet att svara på innan förbundet fattar någon form av beslut i frågan.

Detta ger givetvis en lite besk smak i munnen efter en annars rolig och framgångsrik höst, samtidigt som detta svetsar samman laget än mer. Att markera mot denna typ av kränkningar och missaktning är givet, och förhoppningsvis kan det leda till att Sörskogens IF påbörjar ett genuint arbete med attityder och fördomar. Det känns viktigt inte minst med tanke på att föreningen har en stor barn- och ungdomsverksamhet. Samtidigt ska det konstateras att detta är första gången laget upplever detta. Attityderna är annars väldigt positiva från motståndarlagen, och stämningen på planen brukar vara väldigt god.


Simon Öhrlin, Micke Smitz och årets spelare Simon Bronegård.

Med detta tackar Stockholm Snipers herrfotbollslag för sig för denna säsong. Inför nästa år satsar laget på att bygga vidare på höstens fina resultat med förhoppningen att slå nya rekord!