Snipers Handboll har under ledning en ny tränare som rekryterades i slutet av förra säsongen strukturerat upp lagets försvars- och anfallsspel på ett nytt sätt. Laget har även utökat till två träningstillfällen per veckan. Förhoppningen är att detta ska märkas både i seriespelet och under turneringarna mot andra HBT-lag. Snipers spelar förutom i seriespelet i Stockholm även i internationella HBT-turneringar som t.ex. Eurogames, World Outgames, Gay Games samt Raballder Cup.

Serien inleddes den 29 september med match mot Täby Centrum där resultatet skrevs 30-29, en knapp seger för Täby efter en jämn match. Snipers bjöd på bra spel och visade ett brett register framåt. I omgång två väntade seriefavoriterna Notlob som är en del av den stora handbollsklubben Bolton. Notlob vara ett nummer för stora och slog Snipers med hela 45-16. I mötet med HK Lindö i Vallentuna kom en mentalt tung förlust då Snipers ledde matchen i flera omgångar och var spelmässigt på samma nivå. En lite sämre andra halvleken där Snipers anfallsspel stundtals inte gav någon utdelning gjorde att man tappade matchen med 31-26.

I den fjärde omgången studsade så bollen äntligen Snipers väg. Detta gav säsongens första seger och två sköna poäng mot HK Jakan från Jakobsberg med siffrorna 27-24. Nyckeln till vinsten var att Snipers visade upp ett bra försvar och dessutom behöll skärpa i avsluten framåt genom hela matchen. I de följande två omgångarna har spelet varierat och resultatmässigt har det inneburit en svacka med förluster med ca 10 bollar upp mot både Bollstanäs SK och HK Hellasgården.
Även om det bara har blivit en seger för Snipers så här långt efter 6 spelade matcher hänger laget spelmässigt med i fler matcher än tidigare säsonger. Förlustmatcherna har alla det gemensamt att Snipers hänger med i inledningen av matchen men tappar spelet i framförallt i andra halvlek. Med flera jämna matcher så gäller det nu att orka behålla den nyvunna högre nivån genom hela matchen, då kommer det att komma fler segrar.


Snipers alla handbollsmatcher i division 5