Längdskidåkningssektionen  har startats av Adam Nyman, David Unnersjö-Jess och Mats Andersson, tre killar som vill välkomna nya och gamla längdskidåkare från hela landet till Sveriges första hbtqi-längdskidsförening. Sektionens främsta mål är att skapa en gemenskap för längdskidsintresserade och även stötta den som vill komma igång med längdskidor.
– Vi är supertaggade på att få starta upp det här och oerhört tacksamma över att få göra det som en del av All Stripes, säger Adam Nyman. Längdskidåkning är en fantastisk träningsform som lämpar sig både för den som söker hård träning med puls eller den som helt enkelt vill röra på sig ute i friska luften. Vi hoppas få med oss massor av lagkamrater i nästa års Vasalopp och kanske även ett lag i Stafettvasan.
Även om sektionens medlemmar kommer att finnas över hela Sverige så kommer medlemmarna att träffas för träning och tävlingar, samt löpande hålla kontakten och dela träningstips.
– Vi har inte lagt upp en plan för gemensamma träningstillfällen än, och vi har ju en nationell bas så vi får se framöver var någonstans i Sverige våra medlemmar kommer att finnas och vilket intresse det finns att samlas. Jag skulle inte ha något emot att få med medlemmarna hit till Värmland för en heldag i Torsbys skidtunnel, säger Adam. För de som bor i Stockholm finns många olika konstsnöanläggningar att välja mellan. David kör ibland flera mil på Stockholms stadion.
Vintersäsongen 2022/2023 kommer det att vara möjligt att tävla under All Stripes flagg i till exempel Vasaloppet.
– Sedan starten 2003 har Stockholm All Stripes kontinuerligt breddat sin verksamhet till att innefatta fler idrotter, och vi är oerhört glada att kunna lansera en längdskidåkningssektion och välkomna Adam, David och Mats till vår förening, säger Lina Lindfors, ordförande i Stockholm All Stripes.

Är du intresserad av att bli medlem i längdskidåkningssektionen, kontakta Adam Nyman på [email protected]