Hur var sportåret 2012?

Pia Sundhage
Förbudskapten och före detta fotbollsproffs

– Som en dröm! Jag har fått två fina julklappar. Dels OS-guldet med USA och dels att jag blivit utsedd till Sveriges förbundskapten. Det har varit bättre än julafton.

Anton Hysén
Fotbollsspelare och hbtq-världens älskling

– Det har varit hur kul som helst! Det var ju fotbolls-EM och OS. Så jag har bara njutit hela året.

Christoffer Smitz
Tränare för Stockholm Snipers herrfotbollslag

– Det har överlag varit bra. Det var en särskilt bra höst, med fina resultat. Sen har vi ju incidenten med Sörskogen IF (då Snipers utsattes för en homofob verbal attack) … Men det känns överspelat nu och det var bra att incidenten togs på allvar.

Daniel Sköld
Ordförande i Sthlm Berserkers Rugby

– Berserkers har haft ett fantastiskt rugbyår. Höjdpunkten var när vi som årets rookies vann utmaningspokalen vid Bingham Cup i Manchester. Där klådde vi långt mer erfarna lag från Frankrike, Kanada och Portugal.

Alva ”fotbollsflatan” Nilsson

– Jämna årtal betyder OS. Sådana år är alltid bra sportår. Ett OS är det största man kan ta del av, både som journalist, tv-tittare och idrottare. Tittar vi på det svenska idrottsåret har det varit tunnare. Det som har varit störst för mig är givetvis damfotbollen. Den nervkittlande avslutningen i damallsvenskan, då jag satt fem meter från planen och nästan kunde lukta på spelarnas nerver. Semifinalerna och finalen för damer i OS, som är de bästa fotbollsmatcher jag någonsin sett. Och givetvis… Pia Sundhage. Pia Sundhage är en stjärna, ett proffs, en skicklig fotbollstränare och en ödmjuk person. Och nu är hon hemma igen, lagom till EM i Sverige 2013. Större än så blir det fan inte!