I ett samarbete med MMA-klubben Berserk på Kungsholmen har man planerat in schemalagda träningspass där killarna tränas inför de kommande matcherna.
Anders Johansson som är spelare- och träningsansvarig berättar om varför man valde MMA som försäsongsträning.
– MMA ställer höga krav på explosivitet, uthållighet, styrka och stryktålighet. Detta är egenskaper som vi kommer ha stor nytta av på rugbyplanen. Idéen kom till via god vän och kampsportare som rekommenderade träningsformen och klubben Berserk MMA. Klubben var redan från början positiva och vänligt inställda till att träna oss och vi upplever dem som väldigt professionella.
– Spelarna har hittat en ny utmaning och verkar gilla det starkt. Detta trots blodsmaken i munnen och träningsvärken efteråt. Vårt mål med MMA är att bli ett hårdare och ännu mer sammansvetsat team.

Rugbylaget har en stark sammanhållning och roligt ihop. Detta märks tydligt utåt och en av Berserkers viktigaste styrkor är att man välkomnar alla oavsett ålder, kroppsbyggnad eller erfarenhet av idrott.
– Våra spelare har alla olika mål med laget, vissa är med för att hålla igång kroppen med allsidig träning, andra för att tävla och vinna matcher och sedan har vi människor som vill hjälpa oss att utvecklas och arbetar i bakgrunden. Vi är många och vi vill bli ännu fler, säger ordförande Daniel Sköld.

Berserkers kommer under våren köra igång rekrytering av nya spelare. Tidigare erfarenheter av rugby eller lagsport behövs inte. Precis som resten av spelarna får man utrymme att lära sig behärska sporten i sin egen takt.