En av Rysslands stora tennisspelare har kommit ut. I en intervju som publicerats på Youtube berättar 25-åriga Daria Kasatkina att ”leva i garderoben är tufft och det finns ingen poäng i att vara tyst länge”. Hon tillägger att ”det viktigaste är att du känner dig bekväm med dig själv, och skit i alla andra”.

Kasatkina tillhör en väldigt liten grupp av ryska, öppet homosexuella atleter. Den första – fotbollsspelaren Nadezhda Karpova – kom ut bara i början av sommaren.

– För unga människor som möter problem i vardagen är det väldigt betydelsefullt när atleter eller andra kända personer pratar om det, säger tennisproffset.

Samtidigt kritiserar hon det faktum att det finns många ämnen som man inte talar om i Ryssland, bland annat homosexualitet och hbtq-rättigheter.

– Så många ämnen är tabu i Ryssland. Tanken att någon skulle vilja bli gay är löjeväckande. Det finns nog inget enklare i världen än att vara straight. Om det fanns ett val skulle ingen välja att bli gay. Varför göra sitt liv svårare, särskilt i Ryssland?

Under måndagskvällen delade Kasatkina en bild på sig med sin flickvän på Instagram: konståkaren Natalja Sabijako har identifierats som den lyckliga, enligt The Guardian.