I samband med detta har en kontakt mellan Svenska Handbollsförbundet och Stockholm Snipers IF inletts och ett första möte har ägt rum. Under mötet fick Stockholm Snipers möjlighet att berätta om sin verksamhet och hur man jobbar med att vara en idrottsförening där alla är välkomna, oavsett sexuell läggning, ålder, erfarenhet eller kön.
– Svenska Handbollsförbundet var väldigt intresserade av hur vi arbetar och hur vi ser på HBT frågorna inom vår idrott, säger en glad Kim Nilsson, ordförande för föreningen.
Sektionsansvarig, Andreas Carlsson, poängterar det faktum att ett nationellt idrottsförbund tar kontakt och vill samarbeta med föreningen är historiskt.
Stockholm Snipers IF:s handbollssektion bildades 2006 och spelar seriespel i Stockholm och har även deltagit i OutGames, GayGames och EuroGames. Sektionen arrangerar Snipers Cup, en internationell handbollsturnering, vilket i år genomfördes för tredje gången. Under säsongen 2012/2013 har laget haft en stark utveckling; spelet har fungerat bättre både som lag och för enskilda individer, mycket tack vare lagets tränare Johannis Papadopoulos.
– Nu ser vi fram emot säsongen 2013/2014 och det ska bli intressant att se vad som sker både idrottsligt och i samarbetet med Svenska Handbollsförbundet. Vi vill passa på att önska nya spelare varmt välkomna till hösten då våra träningar drar igång igen, säger Andreas.