24-årige basketspelaren Isaac Humphries som spelar för australiska laget Melbourne United har kommit ut som gay. I en video publicerad på sociala medier berättar han för sina lagkamrater om sin läggning och om de mörka åren då han höll det hemligt vilket blev så krävande att han övervägde att ta sitt liv.

– Det här kommer vara ett av de svåraste samtalen jag har haft i mitt liv, men livet handlar om att göra svåra saker och lära sig från dem. Jag har något som jag vill berätta om mig själv och min framtid, inleder märkbart känslosam Isaac och fortsätter:

– För några år sedan hamnade jag på en mörk plats. En ensam plats där jag inte kunde vara den jag är och jag försökte ta mitt liv. Anledningen att jag blev så låg och hamnade där var för att jag kämpade med att acceptera min sexualitet och det faktum att jag är gay. Jag hatade den delen av mig själv, jag äcklades av mig själv.

– Det var inte förens jag hamnade i ett community som var så fyllt av stolthet, lycka och glädje som jag vaknade upp. Sen frågade jag mig hur jag kan vara en basketspelare och hur jag kan bli en del av ett nytt lag när jag äntligen har accepterat mig själv och inte vill dölja vem jag är längre. Jag bestämde att om jag skulle gå med i ett nytt lag så ska jag också komma ut offentligt och se till att folk vet att man kan leva. Man behöver inte gömma sig bara för att man är en idrottare.

Vidare berättar han att han anser att professionella idrottare har ett asvar att agera som förebilder för andra.

– Sanningen är att det finns så många människor på jorden som kämpar varje dag, som inte vet hur de ska ta sig upp ur sängen. Och jag vet hur det känns.

– Du kan vara den du är. Du kan vara ”Big Ice” och vara gay. Du kan fortfarande vara en bra basketspelare och vara gay. Du kan göra vad du vill.

Se den känslosamma videon nedan.