En ikon tackar för sig.

Idag gick Nilla Fischer ut med att hon vid 38 års ålder tackar för sig och helt avslutar sin fotbollskarriär.
På engelska skriver hon på sitt Instagram: ”Det är dags för mig att säga farväl till min första sanna kärlek. Det har varit den mest fantastiska upplevelsen i så många år. Tack för allt! Jag kommer att sakna detta så mycket men nu måste jag lyssna på min kropp och göra mig redo för nästa kapitel i mitt liv”.

Nilla, som tidigare i år tackade för sig i landslaget efter 189 landskamper, tar nu alltså även ett steg bort från Linköping FC. Nilla har spelat i det östgötska laget sedan 2019 och i stan finns även en staty av henne i naturlig storlek.
Den omtyckta fotbollsspelaren spelade i landslaget i hela 21 år och gjorde 23 mål. Under större delen av landslagskarriären var hennes position försvarare.

Landslagskompisarna Olivia Schough, Elin Rubensson och Jonna Andersson var snabba med att hylla Nilla Fischer på hennes Insta och skriver fina ord om den före detta spelkompisen.
Grattis till en otrolig karriär, det har varit en ära att få vara med på en bit av den”, skriver Rubensson medan Schough trycker in fyra hjärtan och ”Otroliga Nillis

Nilla Fischer utnämndes till Årets Homo på QX Gaygala 2013 och emottog priset inför ett fullsatt Cirkus av ryska aktivisterna Pussy Riot.