Philadelphia Flyers spelade inatt en hemmamatch mot Anaheim Ducks. Matchen hade Pride-tema för att manifestera klubbens engagemang i hbtqi-frågor. Innan matchstart fick hbtq+ungdomar provåka isen samtidigt som Flyers-spelarna skulle värma upp med speciellt framtagna lagtröjor i regnbågsfärger. Men alla spelare som deltog i Pride-satsningen kunde inte skriva under på budskapet.

Den ryske hockey-höjdaren Ivan Provorov vägrade nämligen att bära Pride-tröjan. Anledningen säger Provorov är att det strider mot hans rysk-ortodoxa tro, vilket Göteborgs-Posten var först att rapportera om.

– Jag respekterar allas val. Mitt val är att vara sann mot mig själv och min religion. Det är allt jag kan säga, sa Provorov som svar på journalisternas frågor om bojkotten efter matchen enligt AP News.

På en presskonferens backades han i sitt ställningstagande av tränaren John Tortorella.

– Han är sann mot sig själv och sin religion. Det här handlar om religion och vad han tror på, och det är något som jag respekterar med Provy – att han alltid är sann mot sig själv, sa Tortorella under presskonferensen.